2016. április 11., hétfő

Különadót javasol a KDNP a drop A-nál mélyebb hangolásokra


A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, többnyire igen mélyre hangolt 7-8 húros gitárokkal előadott djent műfajt szabályozná meg a Kereszténydemokrata Néppárt egy törvényjavaslattal, tudtuk meg Gizi nénitől, aki a nyugdíj mellett egy nyilvános WC-ben dolgozik.

"A keresztény Európában nem léteztek elektromos hangszerek, nekünk pedig fontosak a hagyományok", nyilatkozta lapunknak Harrach Péter. "Éppen ezért szeretnénk, ha a magyar könnyűzenében mindenki a standard hangolásokat használná, emiatt az úgynevezett drop A hangolás alatt lévő zenekaroknak különadót kellene fizetnie, így óvva meg a magyar metál tisztaságát."



A tervezet szerint annyiszor 10.000 forintot kellene fizetni évente a zenekarnak, ahány félhanggal a megengedett érték alá hangolnák a gitárokat. Az egy éves türelmi idő után a rendőrség szúrópróba szerűen látogatná a koncerteket, hangológépekkel.

"Igazságtalan, hogy ennyire ellehetetlenítik a magyarországi fellépéseinket! Emiatt kénytelenek leszünk a koncertjegyekre terhelni a különadó miatti plusz kiadásainkat!", nyilatkozta lapunknak Fredrik Thordendal, a Meshuggah gitárosa.

Az MSZP bejelentette, hogy amennyiben megszavazzák a törvényt, ők népszavazást fognak kezdeményezni, mert egy demokratikus országban nem vehetik el az emberek jogát a djenttől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése